Vad är värt att lägga pengar på?

E-handel för småföretagareGratis är gott och många fall även funktionellt. Efter att man som ny e-handlare gjort sin första installation av OpenCart eller Magento kan det kännas överväldigande med alla gratismoduler som ligger och väntar på att bli installerade. Men den ivrige bör ta både ett och två steg tillbaka innan den trycker på ”Install”. Läs på ordentligt om modulen och se om det verkligen är något du behöver. Googla på tillverkaren och läs andra användares recensioner för det kan vara en ”fulmodul” som jag kallar dem. En modul kan hamna i konflikt med en annan och du får en oväntad halvdag att lösa detta. En annan kan vara tillverkad av någon som har en dold agenda och vill utnyttja dig och dina intet ont anande kunder. Man bör vara extra uppmärksam på bannerannons-moduler i detta fall.

De moduler som du bör lägga pengar på är de delar som är viktigast för dig och som genererar köp:

  • Ett smidigt, responsivt tema
  • Merförsäljningssektioner
  • En snabb kassa

Kassan ska vara så enkel som möjligt så att kunden, med varukorgen i högsta hugg, inte tröttnar eller blir förvirrad. Det finns många bra varianter där ute så surfa runt och undersök. Den jag har mest erfarenhet av är OneStepCheckout till Magento. Denna kassa kan lätt implementeras i all sorts design, är responsiv och har en fantastisk support. Just supporten är viktig för du kommer att springa på både en och två buggar eller problem på vägen oavsett vilken modul du köper.

Glöm inte att jämföra priser mellan en mångd olika aktörer eftersom det ibland kan kännas som vilnda västern prismässigt. Fråga andra e-handlare eller hör av dig till mig så hjälper vi dig.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + sjutton =