OpenCart – e-handelsplattformen för dig

OpenCartE-handelsplattformar kommer i många former och skepnader. Det finns gratisvarianter byggda på så kallad öppen källkod och det finns svindyra varianter för de stora aktörerna. Vilken man föredrar måste baseras på erfarenhet, rekommendationer och plånbok. En av dem mest populära system heter Magento och är en kraftfull men kostnadsfri plattform som ständigt utvecklas med nya versioner och tillägg/moduler. Magento är många nya företagares förstaval eftersom det är så populärt. Jag har själv arbetat mycket med Magento och visst, det är kraftfullt och tillåter mycket förändringar på gott och ont. Besitter man inte grundläggande till mer avancerade kunskaper inom programmering är man beroende av moduler som ibland kan vara gratis, men de som är värda att använda kan kosta löjligt mycket pengar.

Det finns då istället en annan aktör på plattformsmarknaden, OpenCart, som likt Magento är byggt på öppen källkod och gratis, men är lite mer användarvänligt för nya butiker. Detta innebär så klart att man inte har precis lika många välmöjligheter till förändring och att det inte utvecklas lika mycket moduler eller teman, men i det långa loppet spelar det mindre roll för dig. Du vill ut på nätet och dra igång försäljning!

Om du inte har en hemsida redan eller tillgång till en webbserver, är det steg 1. Det kan kännas som en djungel att veta vilken leverantör man ska välja men som i många andra fall bör du höra dig för bland vänner och kollegor. Jag rekommenderar alltid Binero eftersom jag varit kund hos dem i många år och alltid varit nöjd med både priser, stabilitet och framför allt support. De är snabba och hjälpsamma oavsett frågor. Vid start från noll köper du ett Företagspaket med en .se-domän så slipper du tänka på tillägg och annat framöver.

Även om företaget man driver inte har någon webbshop så kan den så klart ha en hemsida som ligger på ett webbhotell. Om man vill fortsätta sitt arbete under samma regi brukar de flesta erbjuda automatisk installation av CMS eller e-handelsplattformar. Om inte bör du be dem att hjälpa dig installera OpenCart eller den plattform du väljer. Priserna varierar kraftigt för dessa tjänster.

Följ gärna bloggen så du inte missar fortsättningen där jag kommer ta upp de olika delarna av OpenCart, hur flödena fungerar och mer därtill!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 4 =